მარილი თუ შაქარი ? რომელი უფრო მავნეა ორგანიზმისთვის

მარილიც და შაქარიც აუცილებელია ადამიანის ორგანიზმისთვის, მხოლოდ განსაზღვრული ოდენობით. გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ თანამედროვე ადამიანები გადაჭარბებულად მოიხმარენ ორივეს. მარილის და შაქრის მართებული დღიური ნორმაა – ერთი ჩაის კოვზი მარილი და ექვსი ჩაის კოვზი შაქარი. მარილი ორგანიზმში სითხის რეგულირებას და უჯდრებს შორის ელექტრომუხტების გადაცემას უზრუნველყოფს. შაქარი სისხლის მიმოქცევას ააქტიურებს. საერთო ჯამში ერთიც და მეორეც მცირე დოზით საერთოდ არ წარმოადგენს ორგანიზმისთვის საფრთხეს. მხოლოდ შაქარი იწვევს დამოკიდებულებას, მარილისგან განსხვავებით. განსაკუთრებით მაშინ, როცა ტკბილეულის მოხმარებას ბავშვობიდან იწყებენ. მოგვიანებით გარდატეხის ასაკში იწყება ჭარბცხიმიანობისგან ტანჯვა. ზედმეტი წონა, თავის მხრივ უარყოფიდად აისახება სისხლძარღვებზე, სახსრებზე და ამცირებს სიცოცხლის ხანგრძლივობას
მარილიც და შაქარიც აუცილებელია ადამიანის ორგანიზმისთვის, მხოლოდ განსაზღვრული ოდენობით.

მოგეწონა? - გააზიარე!:

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.