ფორთოხალი ოდითგანვე ცნობილია არა მარტო თავისი შესანიშნავი გემოს გამო, არამედ თავისი სამკურნალო თვისებებით.ფორთოხლის მირთმევა:
1.ამაღლებს იმუნიტეტს.
2.აუმჯობესებს მადას.0
3.ამცირებს დაღლილობას.
4.ამცირებს შეშუპებას.
5.ხელს უწყობს ჭრილობაზე ქსოვილების სწრაფად აღდგენას.
6.ნივთიერებათა ცვლას აწესრიგებს, ცხიმების წვას უწყობს ხელს.აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის ფუნქციას.(აძლიერებს მსხვილი ნაწლავის მოტორულ ფუნქციას და ამცირებს შლაკების წარმოქმნის პროცესს)
7.ეხმარება ორგანიზმს ჰიპერტონიასთან და ათეროსკლეროზთან ბრძოლაში.(ამცირებს სისხლძარღვების შვიწროების რისკს)
ახალგამოწურულ ფორთოხლის წვენს სუფთა სახით იყენებენ ავთვისებიანი სიმსივნის კომპლექსური მკურნალობისთვის.გასტრიტის და კოლიტის სამკურნალოდ, ანემიის, ჰიპერტონიის, ათეროსკლეროზის, სიმსუქნის, ინფექციური და რესპირატორული დაავადებების პროფილაქტიკისას.ის ასევე ეფექტურია თირკმელის მუშაობის დარღვევის, სანაღვლე გზების დაავადების, მეტეორიზმის, ყაბზობის, შეშუპების, თირკმელკენჭოვანი დაავადების, ღრძილებიდან სისხლდენის დროს და სხვა სახის სისხლდენისას, კანის დაავადებების სამკურნალოდაც. ფორთოხლის კანის ნახარშს იყენებენ რევმატოიდური დაავადებების სამკურნალოდ და გულის უკმარისობის დროს.
საქართველო ხომ ციტრუსის ქვეყანაა და ახლა სწორედ მისი სეზონია.მიირთვით ბლომად ფორთოხალი და იყავით მუდამ ჯანმრთელი!
წყარო