მაყვალი შეიცავს ნუტრეინებსა და სამკურნალო ნივთიერებებს. მათ შორის: საქაროზას, გლუკოზას, ფრუქტოზას, ლიმონმჟავას, ღვინის მჟავას, ვაშლის მჟავას და სხვა ორგანულ მჟავებს. ვიტამინებს: B, C, E, K, P, PP და სასარგებლო წიაღისეულს: კალიუმს, სპილენძს, მაგნიუმს, პექტინს. სხვა მიკრო და მაკრო ელემენტებს. მის შემადგენლობაში შედის მინერალები: ნატრიუმი, კალიუმი, კალციუმი, ფოსფორი, რკინა, სპილენძი და ა.შ.
1. ათეროსკლეროზის დროს, მისი ნებისმიერი სახით მიღება სასარგებლოა;
2. აუმჯობესებს სისხლის შემადგენლობას;
3. მაყვლის ფაფა სასარგებლოა ეგზემისა და კანის ანთების დროს;
4. ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და უზრუნველყოფს მშვიდ ძილს;
5. გამოიყენება ანგინისა და სტომატიტის სამკურნალოდ.