- ქაცვი არის სუპერ ხილად წოდებული, ის სავსეა ომეგა 3, 6, 9 და იშვიათი 7-ით. ის ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და ნუტრიენტებით.
ქაცვი გამოიყენება ფსორიაზის სამკურნალოდ და კანის დაავადებების დროს, ზრდის იმუნიტეტს და ასევე წყაროა ვიტამინებისა და მინერალების.
ქაცვი პირველად ჩინეთში იქნა გამოყენებული დაახლოებით მეთორმეტე საუკუნეში, მას აქტიურად იყენებდა ჩინეთის იმპერატორი. ნაყოფი იზრდება მაღალმთიან ადგილებში და სწორედ ამიტომ არის ის უნიკალური. მას ჩინელები “წმინდა ხილს” უწოდებენ. ქაცვს ორგანიზმში ცილის შენება შეუძლია მდიდარია b1, b2, k, c, a, e ვიტამინებით, ფოლიუმის მჟავითა და 60 სახის სხვა ვიტამინთა ნაერთით.
ქაცვი კარგია: კუჭ- ნაწლავისთვის, მხედველობისათვის, კანისათვის, ტვინისა და ნერვული სისტემისათვის, ანთებითი პროცესებისათვის, ლიმფური ჯირკვლებისათვის. ის ზრდის სიცოცხლისუნარიანობასა და იმუნიტეტს.