როგორი ბანანი იჭმევა: მწვანე თუ ყვითელი მუქ ლაქებიანი


უმრავლესობას ხშირად აინტერესებს, როდის შეგვიძლია ბანანის მირთმევა? ეს ყველაფერი გამოწვეულია იმით, რომ ბანანის კვების ფონი იცვლება მისი მომწიფების დროს.
შეიძლება შენიშნეთ, რომ რაც უფრო მწიფეა ბანანი, მით უფრო ტკბილია. ეს იმიტომ ხდება, რომ ნაყოფში შემავალი ფერმენტები ანადგურებენ სახამებელს (შაქრის გრძელი პოლიმერული ფორმით) და ცვლიან მას მარტივ შაქრებში (მონოსაქარიდები, დიზკარარიდები), რაც ბანანს ხდის ტკბილს.
ამიტომ, როდესაც მწიფე ბანანის მიირთმევთ, სინამდვილეში, სუფთა შაქარს ჭამთ! მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის!
იაპონელებმა დაამტკიცეს, რომ ბანანს აქვს კიბოს საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები. და ეს უნიკალური თვისებები საუკეთესოდ ვლინდება ზუსტად მაშინ, როდესაც ბანანი დაფარულია მუქი ლაქებით.
ქიმიკოსები ამ ლაქებს უწოდებენ, როგორც TNF ნაერთს და ისინი საკმაოდ ეფექტურია თქვენს ორგანიზმისთვის. რაც უფრო მუქი ლაქებია ბანანზე, მით უკეთესი, ის აძლიერებს თქვენს იმუნიტეტს!
ამიტომ გახსოვდეთ, რომ მწიფე ბანანი ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტურია კიბოს საწინააღმდეგოდ და ყვითელი ბანანი მუქი ლაქებით, ჯანმრთელობის მდგომარეობის გათვალისწინებით, 8-ჯერ უკეთესია.
ყოველივე ზემოთქმულის გარდა, გადაჭარბებული დოზით ბანანი შესანიშნავი არჩევანია, როდესაც თქვენს სხეულს შაქრის დონის სწრაფი ზრდა სჭირდება. მაგალითად, როდესაც თავს ძალიან დეპრესიულად და დაღლილად გრძნობთ!
თუმცა, უნდა გვახსოვდეს, რომ ბანანი ძალიან კალორიულია, ასე რომ, თუ წონის კლებასთან გიწევთ ბრძოლა, თქვენი არჩევანი მწვანე ბანანია. მისი კალორა არც ისე მაღალია. ისიც უნდა გვახსოვდეს, რომ ჩვენი მაღაზიების თაროებზე ბანანის უმეტესობა შეწამლულია. ზემოთ მოყვანილი ინფორმაცია კონკრეტულად ეხება მათ. რაც შეეხება ნამდვილ ბანანს, უფრო პატარა, ე.წ. “ბავშვის” ჯიშებს, ისინი უფრო სასარგებლოა მწვანე ფორმით.
მწვანე პატარა ბანანს აქვს ვიტამინებისა და მინერალების სიმრავლე. ერთი ასეთი ხილი შეიცავს დაახლოებით 300 მგ ნატრიუმს, რაც ადამიანის ორგანიზმისთვის აუცილებელია წყალ-მარილის წონასწორობის შესანარჩუნებლად. ნატრიუმის ყოველდღიური მიღება უნდა იყოს 1 გ, ანუ საკმარისია 3 მიკრო ბანანის მოხმარება, სხეულის მხარდასაჭერად. კონკრეტული ქიმიური ნაერთის მქონე სპეციფიკური ცხიმოვანი მჟავების არსებობა ხელს უწყობს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის საქმიანობის ნორმალიზებას. და ხილის რბილობი ხელს უწყობს კუჭში მჟავების განეიტრალებას.
მაგრამ მათი მთავარი უპირატესობა არის კალციუმის შენარჩუნება სხეულში. ყავის, შავი ჩაის, გაზიანი სასმელების ყოველდღიური მოხმარება ხელს უწყობს ორგანიზმში კალციუმის შემცირებას. მწვანე ბანანის ყოველდღიური ნორმით ჭამით შეგიძლიათ აღიდგინოთ სასიცოცხლო კალციუმი, რომელიც არის ჩვენი სხეულის ჩონჩხის სისტემის საფუძველი.
წყარო


კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ძვირფასო ზუგდიდელებო, ზუგდიდის სტუმრებო და მეგობრებო

ჩვენი ფეისბუქ გვერდი უკვე 14 000 ადამიანმა გამოიწერა. შემოგვიერთდით თქვენც, აქ იდება ყოველდღიური სიახლეები, საინტერესო და საოცარი ამბები. გელოდებით, ჩვენ თქვენი მხარდაჭერა გვჭირდება! მადლობა და შეხვედრამდე!